Boldog születésnapot édesanyánk!

Szervusz Anya, kihasítottunk egy kis szeletet az internetből neked, és egy kicsit magunknak, az egész családnak. Kérlek, olvasd szeretettel. Ez egy jubileumi blog, egy jubileumi évben. Isten éltessen sokáig!

Archívum

Leírás

Szervusz Anya, kihasítottunk egy kis szeletet az internetből neked, és egy kicsit magunknak, az egész családnak. Kérlek, olvasd szeretettel. Ez egy jubileumi blog, egy jubileumi évben. Isten éltessen sokáig!

Archívúm

Friss topikok

  • anya (mama): De jó, Kati, hogy írtál ide, annyira örülök! Méghogy "nem tudsz írni", nagyon is tudsz, engem telj... (2014.01.12. 17:31) Reggelek
  • P Katóca: Bevallom, csak most fedeztem fel az új bejegyzést. Ezekre nagyon jó visszaemlékezni, olyan jó, hog... (2013.05.15. 14:04) Emléket állítok munkahelyi főnökeimnek
  • P Katóca: És érvényes még valami erről a listáról? Aztán érdekelne az a Pálferis idézet is! (Na de én már c... (2013.02.04. 13:48) Kívánságlista
  • P Katóca: De jó, hogy ezt megírtad, jó most nekem olvasni. És biztosan te is már most is másképp emlékszel v... (2013.01.28. 11:14) téli álom lenne jó
  • P Katóca: Éljen a megérdemelt új csizma! Ez a csizma igazi "hétmérföldes" lesz. (2013.01.28. 11:10) Új a csizmám

Címkék

aba (1) ádám (2) ádi (1) anya (1) apáczai (1) asszociáció (1) atya (1) baba (1) bächer (1) báj (1) barátok (1) besenyszög (1) bkv (1) blog (1) bófi (1) chinovini (1) csajozás (1) csoki (1) divat (1) diy (1) ebéd (1) egyetem (3) életrajz (1) erdély (2) évődés (1) fantomkép (1) felicia (1) feri (1) főzőcske (2) francia (1) freskó (1) gimi (1) gyémántlakodalom (1) gyülekezet (1) házasság (1) hóhelyzet (1) humor (3) idő (1) iván (1) jászszentandrás (1) jézus (1) kávé (1) képregény (1) kiméra (1) kimerültség (1) kudarc (1) kuki (1) magány (1) meghívó (1) metro (1) mosoly (1) napi (1) novák (1) nyelvlecke (1) örvendsz (2) osztályfőnök (1) otthon (1) pál (1) paraszthajszál (2) pszichiátria (1) pünkösd (1) rutin (1) siker (1) skoda (1) sütés (2) szabadnap (1) szakdolgozat (1) székely (2) szellem. (1) szerelés (1) szeretet (1) szerzetes (1) születésnap (1) tibor (1) tollas (1) ügyelet (1) unoka (2) vali (1) vers (1) vicc (1) zene (1) Címkefelhő

Karácsonyi leltár

2009.12.28. 15:42 anya (mama)

Az ünnepnapok után ma van az első olyan nap, amikor nincs nálunk senki és mi sem megyünk sehova, úgyhogy kezdem számbavenni, mit is hozott magával az ünnep. Csak úgy prózai módon, leltárszerűen. Vannak még ajándéktasakok itt-ott a lakásban, még rálelek erre-arra, nem is tudom mindenről, hogy ki kapta kitől és mire (mert van névnapos is a családban). Adtunk is, kaptunk is minden szokásos kategóriában. Összeírom, amit mi hárman kaptunk, remélem, nem hagyok ki semmit. Lássuk:
Könyvek: Örök Erdély, Ablak a végtelenre (Csaba testvér gondolatai...), Visky Júlia: Ima, egy Nouwen-könyv, szakácskönyv
CD-k: Palya Bea, Tolcsvay: Magyar mise
Naptárak: egy igés, egy szakácskönyves
Papíráru: telefonregiszter, névjegykártya
Konyhai eszköz: zöldséghámozó
Ruhanemű: egy férfi pulóver, három férfiing, két női blúz, egy női kardigán
Kozmetikumok: egy férfi kozmetikai táska, egy női kozmetikai táska, szempillaspirál, szemfesték, tusfürdők, samponok, stb.
Dekoráció: ezüst gömbgyertyák, ezüst szalvéta
Édességek: Milka, Celebrations, Raffaello, Weinbrand Bohnen, csokoládék, több tálca sütemény
Ínyencségek: akácméz, narancslekvár, Tokaji Aszú, zöld tea
Műszaki cikkek: fényképezőgép, számítógép, pendrive
Üdvözlő lapok: 11 karácsony előtt, 2 karácsony után
Pszichés bántalmak: egy kiborulás részemről 25-én délután, este és éjszaka
Fizikai fáradtság: csak kisebb mértékű
Rosszullét: enyhe epe-panaszok
Családi összetartozás érzése: megvolt, megvolt! Szenteste és az ünnep második napján, amikor jöttek a gyermekeink, menyünk, vejeink és unokáink.
Terített asztal: megvolt, megvolt! Húsleves, baconos csirkemell-torta, narancsos-pórés csirke, krumplipüré, párolt zöldségek, részemről százforintos és gesztenye-kocka, meg amit a lányaim, menyem hoztak, és amit a nagymama és a nászasszonyom küldött.
Lelki tartalom: megvolt, megvolt! Szenteste itthon, aztán másnap a gyülekezetben. Ezen kívül kevés szó esett arról, akinek a születésnapját tulajdonképpen ünnepeltük. (Az adventi időszakban voltak inkább szép pillanatok.)

Mit kéne jövőre másképpen csinálni?

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anya50.blog.hu/api/trackback/id/tr661628503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

- kami - 2010.01.05. 19:02:17

Például lehetne kevesebb ajándék...??

anya (mama) 2010.01.06. 10:55:49

Kihagytam valamit az ajándékok közül! Kapott még egy pizsamát Apa Zsófitól. Lehetne kevesebb ajándék... Beszéljük meg! Új év, új szokások... Mondjatok ezzel kapcsolatban valami okosat!
süti beállítások módosítása