Boldog születésnapot édesanyánk!

Szervusz Anya, kihasítottunk egy kis szeletet az internetből neked, és egy kicsit magunknak, az egész családnak. Kérlek, olvasd szeretettel. Ez egy jubileumi blog, egy jubileumi évben. Isten éltessen sokáig!

Archívum

Leírás

Szervusz Anya, kihasítottunk egy kis szeletet az internetből neked, és egy kicsit magunknak, az egész családnak. Kérlek, olvasd szeretettel. Ez egy jubileumi blog, egy jubileumi évben. Isten éltessen sokáig!

Archívúm

Friss topikok

  • anya (mama): De jó, Kati, hogy írtál ide, annyira örülök! Méghogy "nem tudsz írni", nagyon is tudsz, engem telj... (2014.01.12. 17:31) Reggelek
  • P Katóca: Bevallom, csak most fedeztem fel az új bejegyzést. Ezekre nagyon jó visszaemlékezni, olyan jó, hog... (2013.05.15. 14:04) Emléket állítok munkahelyi főnökeimnek
  • P Katóca: És érvényes még valami erről a listáról? Aztán érdekelne az a Pálferis idézet is! (Na de én már c... (2013.02.04. 13:48) Kívánságlista
  • P Katóca: De jó, hogy ezt megírtad, jó most nekem olvasni. És biztosan te is már most is másképp emlékszel v... (2013.01.28. 11:14) téli álom lenne jó
  • P Katóca: Éljen a megérdemelt új csizma! Ez a csizma igazi "hétmérföldes" lesz. (2013.01.28. 11:10) Új a csizmám

Címkék

aba (1) ádám (2) ádi (1) anya (1) apáczai (1) asszociáció (1) atya (1) baba (1) bächer (1) báj (1) barátok (1) besenyszög (1) bkv (1) blog (1) bófi (1) chinovini (1) csajozás (1) csoki (1) divat (1) diy (1) ebéd (1) egyetem (3) életrajz (1) erdély (2) évődés (1) fantomkép (1) felicia (1) feri (1) főzőcske (2) francia (1) freskó (1) gimi (1) gyémántlakodalom (1) gyülekezet (1) házasság (1) hóhelyzet (1) humor (3) idő (1) iván (1) jászszentandrás (1) jézus (1) kávé (1) képregény (1) kiméra (1) kimerültség (1) kudarc (1) kuki (1) magány (1) meghívó (1) metro (1) mosoly (1) napi (1) novák (1) nyelvlecke (1) örvendsz (2) osztályfőnök (1) otthon (1) pál (1) paraszthajszál (2) pszichiátria (1) pünkösd (1) rutin (1) siker (1) skoda (1) sütés (2) szabadnap (1) szakdolgozat (1) székely (2) szellem. (1) szerelés (1) szeretet (1) szerzetes (1) születésnap (1) tibor (1) tollas (1) ügyelet (1) unoka (2) vali (1) vers (1) vicc (1) zene (1) Címkefelhő

A kétségbeesett hétvégi bevásárlás

2010.09.18. 14:36 Mannika

Anyum viccelődve kiált fel: Ajjaj, Pista, Mariann már ilyeneket olvas?- Az asztalon ugyanis  Christine Nöstlinger Néha jobb lenne egyedül c. könyve meredezik. A régi könyvklubos katalógusból emlékezve a címére, stílusára, a dunaújvárosi könyvtárban a háztartás szekcióból emeltem le a szakácskönyvek tőszomszédságából (!). Ízelítő. Nagyon idevág az anya-blogba.

A kétségbeesett hétvégi bevásárlás

Sok háziasszony abban a félelemben él, hogy esetenként túl kevés élelmiszert szerez be a családjának. Hétköznapokon ez a félelem nem jelentkezik, mert bármikor lehet utánpótlásról gondoskodni.
A hétvégi bevásárlásnál, főleg, ha a vasárnapot még egy ünnepi hétfő is követi, a dolog már nehezebb. Egészen súlyossá akkor válik a helyzet, ha még vendéggel is számolni kell.
Edi általában jó evő. Két hússzeletet könnyedén elpusztít, és szívesen hagyja magát rábeszélni egy harmadikra is. Gyakran olyan látványos jókedvvel falatozik, hogy még a rossz evőket is megfertőzi, és ők is kérnek egy második szeletet. De ha Edi, akit hétfőre várnak, vasárnap már teleette magát, akkor csak egy üres levest kér, és nem játssza a nagyevőt.
Azt a rejtélyt sem lehet megoldani, mennyi kenyér kell három napra, mert a fiúgyermek nem tudja százszázalékos biztonsággal, hogy vasárnap meglátogatja-e a négy barátja. Ez a bizonytalanság tanácstalanságba fullad a kolbászvásárlásnál.
Persze kideríthetetlen a tejszükséglet is. Néha a lány napi három korsó tejet iszik, néha még a reggeli kávéját is feketén fogyasztja.
Így aztán a háziasszony minden eshetőségre felkészülve vásárol be: kétszer annyi hússzeletet és levesnekvalót, mint amennyire józanul átgondolva szükség lehet. Fia barátainak látogatását eldöntöttnek tekinti, és biztos, ami biztos, szombaton tizenkettő előtt öt perccel leszalad egy szelet marhahúsért, mert eszébe jut, hogy a vasárnapra meghívott Hedi nem szereti a csirkét.
És aztán Edi tényleg elrontotta a gyomrát, a fiát nem látogatják meg a barátai, és nem Hedi, hanem Beti az, aki ki nem állhatja a csirkét, a lánya pedig úgy dönt, hogy ünnepnapokon nem iszik tejet.
Kedden aztán a háziasszony döbbenten bámulja a teli hűtőszekrényt, és megesküszik, hogy a következő ünnepekre szolidabban vásárol. Ám akkor sajnos a helyzet már egészen más.
Edi éppen pompás étvágynak örvend, a lánya tejet követel, Berti érkezik látogatóba, és valóban nem szereti a csirkét, a négy éhes srác nem érti a világot, és a fiú szobájából kihallatszik az aggódó kérdés:
- Hogyhogy még egy darab kenyér sincs nálatok? Ennyire szegények vagytok?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anya50.blog.hu/api/trackback/id/tr972305436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anya (mama) 2010.09.18. 17:24:17

Pont ilyen az élet! Vártam Kamit pénteken, de mondta, hogy nem jön, aztán mégis, csak nem délelőtt, hanem délután. Gazsó érte jött, bár ez csak este dőlt el. Azt tudtuk, hegy este majd befut Kati és Dani is, de a velük érkező Barni meglepetés volt. Nosza, készült mégegy tálca szendvics. A fiúk csak módjával fogyasztottak, így két tálcával megmaradt. Ma úgy főztem, hogy Nagypapának is tudjunk vinni. Mivel Kati nálunk aludt, úgy gondoltam, ő is velünk ebédel. Délelőtt kiderült, hogy nem, mert hamarabb elmegy. Aztán mégis maradt és itt ebédelt. Az almás pite egy részét becsomagoltam Nagypapának, s most izgulok, hogy ami megmaradt, elég lesz-e a holnapi közös ebédes gyülekezeti napra... Most mindenből több van, mint kellene, meg kevesebb van, mint kellene... Jaj. Ki tudja ezt jól csinálni?
süti beállítások módosítása