Boldog születésnapot édesanyánk!

Szervusz Anya, kihasítottunk egy kis szeletet az internetből neked, és egy kicsit magunknak, az egész családnak. Kérlek, olvasd szeretettel. Ez egy jubileumi blog, egy jubileumi évben. Isten éltessen sokáig!

Archívum

Leírás

Szervusz Anya, kihasítottunk egy kis szeletet az internetből neked, és egy kicsit magunknak, az egész családnak. Kérlek, olvasd szeretettel. Ez egy jubileumi blog, egy jubileumi évben. Isten éltessen sokáig!

Archívúm

Friss topikok

  • anya (mama): De jó, Kati, hogy írtál ide, annyira örülök! Méghogy "nem tudsz írni", nagyon is tudsz, engem telj... (2014.01.12. 17:31) Reggelek
  • P Katóca: Bevallom, csak most fedeztem fel az új bejegyzést. Ezekre nagyon jó visszaemlékezni, olyan jó, hog... (2013.05.15. 14:04) Emléket állítok munkahelyi főnökeimnek
  • P Katóca: És érvényes még valami erről a listáról? Aztán érdekelne az a Pálferis idézet is! (Na de én már c... (2013.02.04. 13:48) Kívánságlista
  • P Katóca: De jó, hogy ezt megírtad, jó most nekem olvasni. És biztosan te is már most is másképp emlékszel v... (2013.01.28. 11:14) téli álom lenne jó
  • P Katóca: Éljen a megérdemelt új csizma! Ez a csizma igazi "hétmérföldes" lesz. (2013.01.28. 11:10) Új a csizmám

Címkék

aba (1) ádám (2) ádi (1) anya (1) apáczai (1) asszociáció (1) atya (1) baba (1) bächer (1) báj (1) barátok (1) besenyszög (1) bkv (1) blog (1) bófi (1) chinovini (1) csajozás (1) csoki (1) divat (1) diy (1) ebéd (1) egyetem (3) életrajz (1) erdély (2) évődés (1) fantomkép (1) felicia (1) feri (1) főzőcske (2) francia (1) freskó (1) gimi (1) gyémántlakodalom (1) gyülekezet (1) házasság (1) hóhelyzet (1) humor (3) idő (1) iván (1) jászszentandrás (1) jézus (1) kávé (1) képregény (1) kiméra (1) kimerültség (1) kudarc (1) kuki (1) magány (1) meghívó (1) metro (1) mosoly (1) napi (1) novák (1) nyelvlecke (1) örvendsz (2) osztályfőnök (1) otthon (1) pál (1) paraszthajszál (2) pszichiátria (1) pünkösd (1) rutin (1) siker (1) skoda (1) sütés (2) szabadnap (1) szakdolgozat (1) székely (2) szellem. (1) szerelés (1) szeretet (1) szerzetes (1) születésnap (1) tibor (1) tollas (1) ügyelet (1) unoka (2) vali (1) vers (1) vicc (1) zene (1) Címkefelhő

56 pizsama

2011.06.01. 18:15 - kami -

Igazából most csak szeretnék nektek ajánlani egy honlapot, amin sokat gondolkozom a napokban. 56 pizsamát mutatnak be rajta, azaz tíz családot összesen 56 gyerekkel. Öt perces kis filmekről van szó, amikben élvezem azt, hogy bekukkanthatok más családok életébe, megleshetem, hogy hogyan élnek, milyen a lakásuk, mennyi mosatlan edény gyűlik össze a nap végére és hova teregetnek... Tulajdonképpen ez a kíváncsiság, ez a belesni vágyás az, ami miatt időről időre megveszek egy-egy lakberendezési újságot is... De ezek a riportok ezen túl is elgondolkoztatnak.

Öt gyerekig minden egyes családban előkerül valamilyen formában a hit. Egyikük ki is mondja: csak azért van ennyi gyerekünk, mert katolikusok vagyunk. Lehet "Jézusért" gyermeket vállalni? Vagy ez inkább csak azt jelenti, hogy hit kell ahhoz, hogy elfogadjam: a következő gyermekre is megadja Isten a szükséges erőt és anyagiakat?

Egyáltalán mennyire anyagi kérdés a gyermekvállalás?

Nektek elégedettnek tűnnek a riport anyái (vagy apái)? MIk a benyomásaitok? Vonzó életforma ez így kívülről  nézve?  (Nekem például a 11 gyerekes inkább félelmetes, valahogy megborzongtam, amikor hallgattam. A hét gyerekest pedig igazi példaképnek érzem... )

Ha jól értettem a riportok célja valami olyasmi lenne, hogy megmutassa, elsősorban nem a gyerekek számától függ, hogy mennyi nehézség van. Hogy az öt gyerekes anyukát idézzem: egy gyerekkel nehezebb, mint öttel.

Elhiggyem neki?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anya50.blog.hu/api/trackback/id/tr632949433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anya (mama) 2011.06.03. 10:55:03

Először is köszönöm, hogy felélesztetted a blogot, én már úgy éreztem, hogy csupa érdektelen dolgot írok. Nagyon izgalmas lenne látni a kisfilmeket, de én valamiért nem tudom ezen a gépen megnézni, mindegyik riport néhány másodperc után leáll. Így aztán nem tudom véleményezni, hogy elégedettnek tűnnek-e a riport anyái és apái. Egy kérdésedre talán sejtem a választ. "Lehet "Jézusért" gyermeket vállalni? Vagy ez inkább csak azt jelenti, hogy hit kell ahhoz, hogy elfogadjam: a következő gyermekre is megadja Isten a szükséges erőt és anyagiakat?" Úgy sejtem, a kérdésed magában foglalja a választ; az utolsó mondatról leveheted a kérdőjelet és tehetsz utána pontot vagy akár felkiáltójelet.

PPista 2011.06.09. 14:48:18

Köszi ezt az ajánlót, ehhez több idő kell, hogy végigszemlézzük az összeset. És mintha most máshol is pont ezzel a kérdéskörrel bajlódnának. Kopp Mária, Kontra műhely, Nők lapja, mandiner.blog.hu
mi van a 80-as korosztállyal? Miért nyújtják el a tanulmányaikat, mirét laknak otthon, miért nem köteleződnek el, alapítanak családot, vállalnak gyereket? Az egyik út a miénk: nem sokat mérlegelve belevágni. Ez egy nagyon régi, ösztönös recept. A lemondásokat, nehézségeit nem is lehetne eltitkolni. Persze, hogy nem vonzó mindenkinek, van akinek meg nem járható. Van olyan ismerősöm, aki keserűen elmondta, hogy karrierista lett, pedig nem is ez volt a célja. Elég jól keres, de fájdalmasan megjegyezte, hogy most még messzebb van a gyermekvállalástól, mint egy éve.
süti beállítások módosítása